Palvelemme taloyhtiöitä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Hämeen ja Uudenmaan alueella
Tutustu referensseihimme
Työntekijäkokemuksia

Jesse Mäkelän nuotit työelämän suhteen ovat olleet aina selvillä

Kuka on Jesse Mäkelä?
”No, Jesse Mäkelähän on 25-vuotias alun perin Vihdistä kotoisin oleva nykyinen turkulainen.”

Onko alan valinta sukurasite vai oma idea?
”Kyllä se on pääasiassa omasta kiinnostuksesta lähtenyt. Perheessä on kyllä ollut talonrakennusprojektia ja isäukko on aikanaan tehnyt puusepäntöitä, mutta ei rakennusala varsinainen sukurasite ole ollut.”

Lähdit kuulemma opiskelemaan teini-iän jälkeen timpuriksi. Kerro mikä ajatus siinä kohtaa oli?
”Peruskoulun jälkeen halusin opiskella itselle suoraan ammatin. Käsillä tekeminen kiinnosti ja rakennusala vaikutti mielenkiintoiselta, joten sen opiskelu tuntui silloin luontevalta.”

Teit samaan aikaan duunia. Missä, miten, minkälaista?
”Opiskelujen ohella olin silloin töissä paikallisessa rakennusliikkeessä, jossa työskentelin pääasiassa rivitalotyömailla. Silloiset kohteet rakennettiin niin sanotusta pitkästä tavarasta paikan päällä, joten hommat vaihtelivat laidasta laitaan aina perustuksista viimeisiin viimeistelytöihin.”

Opinnot jatkuivat. Kerro niistä.
”Ammattikoulun jälkeen tuli muutama vuosi jatkettua työelämässä, jonka aikana alkoi herätä mielenkiinto jatkokouluttautumiselle. Olin viihtynyt rakennusalalla, joten luonteva jatkumo olikin hakea rakennusinsinööriopintoihin. Opiskelupaikan sainkin vuonna 2019 Turun AMK:sta, jossa opinnot käynnistyivät samana vuonna. Opiskeluvuosina aika kului syksystä kevääseen koulunpenkillä ja kesät menivätkin sitten töissä. Opintojen loppupuolella aloitin työt nykyisessä työssäni Julkisivukonsultointi JK:ssa, josta minulle tarjottiin myös mielenkiintoinen aihe opinnäytetyölle. Opinnot valmistuivat töiden lomassa vuoden 2022 keväällä.”

Roolisi Julkisivukonsultointi JK:ssa tällä hetkellä ja mitä se pitää sisällään? Minkälaista on käytännön arki?
”Nykyinen rooli pitää sisällään suunnittelu, valvonta ja rakennuttamistehtäviä sekä myös julkisivujen kuntotutkimuksiin liittyviä töitä. Työtehtävät ovat todella monipuolisia, eikä työ ole pelkkää toimistolla istumista. Käytännön arjessa näkyy myös kausiluontoisuus, kesäisin aikaa kuluu enemmän käynnissä olevien kohteiden valvontaan, kun taas talvella tehdään enemmän suunnittelutöitä.”

Olet jatkuvasti pyrkinyt suunnitelmallisesti eteenpäin. Mitä ovat suunnitelmat jatkossa?
”Tällä hetkellä on tarkoituksena tehdä töitä ja kartuttaa kokemusta nykyisistä tehtävistä. Tulevaisuudessa voisi ajatella oman ammattitaidon kehittämistä lisäkoulutuksilla, mutta tämän suhteen ei tällä hetkellä ole sen tarkempia suunnitelmia.”

Työntekijäkokemuksia

Julkisivukonsultointi JK Oy tarjoaa luotettavat ja puolueettomat julkisivujen arvioinnit, kuntotutkimukset, korjaussuunnitelmat sekä kunnostustöiden valvonnan koko Etelä-Suomen alueella taloyhtiöiden tarpeisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Ota yhteyttä

02 233 0840
0400 611 110

instagram ikoni linkedin ikoni facebook ikoni

Turun toimisto

Kärsämäentie 35
20360 Turku

Forssan toimisto

Kartanonkatu 10
30100 Forssa

Helsingin toimisto

Teknobulevardi 3-5
10530 Vantaa

FISE logo 30v logo

Copyright © 2024 Julkisivukonsultointi JK Oy