Palvelemme taloyhtiöitä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Hämeen ja Uudenmaan alueella
Tutustu referensseihimme

Julkisivujen kuntotutkimus Turku

Julkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimus antaa kokonaiskuvan kerrostalokiinteistön rakenteiden kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Kattava tutkimus toteutetaan mittauksin, näytteenotoin ja laboratoriotutkimuksin. Toimimme Turun seudulla ja koko Etelä-Suomen alueella.

Miksi rakennuksen kuntotutkimus kannattaa tilata juuri meiltä?

 • Olemme Suomen ainoita toimijoita, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan parvekkeiden ja julkisivujen kuntotutkimuksiin, joten saat kauttamme taatusti ainutlaatuista erityisosaamista.
 • Toteutamme tutkimuksen ja hankesuunnittelun puolueettomasti eli kerromme rehellisesti, missä kunnossa julkisivu on, mitkä ovat korjausvaihtoehdot ja mitä jatkotoimenpiteitä suosittelemme tuleville vuosille.
 • Meiltä saat rakennuksen kuntotutkimuksen lisäksi aina vaihtoehtoiset korjaussuositukset ja kustannusarviot.
 • Meillä on vuosikymmenten kokemus, tarvittavat pätevyydet ja korkea ammattitaito.
 • Saat meidän kauttamme tarvittaessa myös julkisivutöiden suunnittelun ja valvonnan.

Kuinka parvekkeiden ja julkisivun kuntotutkimus tehdään?

 • Tarjouspyyntö verkkosivujen kautta tai soittamalla (02) 233 0840
 • Annamme kiinteähintaisen tarjouksen
 • Määrittelemme näytteidenoton tarpeen yleensä paikan päällä, minkä jälkeen tehdään suunnitelma näytteenottopaikoista, määrästä ja laadusta
 • Fyysinen näytteidenotto esim. timanttiporaamalla
 • Osa näytteistä tutkitaan omassa laboratoriossamme ja osa lähetetään alan erikoislaboratorioihin tutkittavaksi
 • Kun laboratoriotulokset on saatu, ne koostetaan ja löydöksistä kirjoitetaan selkokielinen raportti
 • Raportin tulokset esitellään tilaajalle, yleensä isännöitsijän lisäksi hallitukselle
 • Näytteenotosta raportin valmistumiseen menee noin 6 viikkoa ja tilauksesta näytteiden ottoon työtilanteesta riippuen 2-6 viikkoa, pakkaskeleillä näytteiden ottoa ei voi tehdä

Turun Talohuolto Oy

”Olemme aina voineet luottaa aikatauluihin ja työsuorituksiin. Myös hinta-laatusuhde on ollut kohdallaan. Julkisivukonsultointi JK:lla on halu palvella, mitä arvostan suuresti. Jos et ymmärrä asiakasta, et pysty palvelemaankaan.”

Lue lisää

Kuntotutkimuskohteitamme

Katso kohde-esittelyjä ja lue kattava listaus referensseistämme.

Lue lisää

Mitä julkisivun kuntotutkimuksen avulla voidaan selvittää?

Betonielementtitalojen julkisivuissa ja parvekkeissa esiintyy pääasiassa kahta vauriotyyppiä: betonin pakkasrapautuminen säävaihteluiden vuoksi talvella etenkin rannikkoseudulla sekä betonin sisällä oleva teräksen ruostuminen karbonatisoitumisen tai klorideille altistumisen seurauksena. 

Pakkasrapautuminen

Pakkasrapautumista tapahtuu kaikenikäisissä betonirakenteissa ja erityisen alttiita pakkasrapautumiselle ovat ennen vuotta 1976 valetut betonirakenteet. Tuosta vuodesta alkaen betoniin on lisätty pakkasrapautumista vähentävia ilmahuokosia. Jos ilmahuokosia on liian vähän tai ne ovat tilavuudeltaan liian pieniä, ei betonissa olevalla vedellä ole tarpeeksi tilaa laajentua jäätyessään, jolloin betoniin tulee halkeamia ja murtumia. 

Pakkasrapautumista ei näe paljaalla silmällä ennen kuin vauriot ovat jo pitkällä, joten se vaatii laboratoriotutkimuksia. Tutkimusten avulla selvitetään mm. betonin rapautumisen laajuus sekä pakkasvaurioita ehkäisevien ilmahuokosten esiintymistiheys ja koko.

Pakkasrapautuminen on ongelmallinen, sillä se etenee todella nopeasti. Käyntiin lähtenyt pakkasrapautuminen kiihtyy nopeasti ja jo muutamassa vuodessa koko kiinteistön julkisivu voi olla purkukuntoinen. Pakkasrapautuminen on ongelmallisinta etenkin rannikkoseudulla, sillä sääolot ovat talvella haastavat toistuvien sulamis-jäätymis -syklien seurauksena. Jos ongelma huomataan hyvissä ajoin saadaan julkisivulle helposti 10-15 vuotta lisää elinikää suhteellisen edullisilla toimenpiteillä.

Betonin sisällä olevan teräksen ruostuminen 

Tämä johtuu yleensä betonin karbonatisoitumisesta. Ilman hiilidioksidi tunkeutuu betonin sisälle ja saa aikaan reaktion, jossa betonin pH alkaa laskea alkuperäisestä noin 13:sta jopa noin kahdeksaan. Tällöin betonin terästä suojaava passivoiva vaikutus häviää ja teräs alkaa ruostua. 

Korroosion reaktiotuotteiden tilavuus on 4-6 kertaa alkuperäistä terästä suurempi ja kun teräs alkaa ruostua ja “paisua” sen seurauksena, niin betoni teräksen ympäriltä alkaa halkeilla ja murtua. Terästen ruostumisen vaikutus alkaa näkyä betonijulkisivussa yleensä noin 15 vuoden kuluttua halkeamina ja murtumina. 

Näytteitä ottamalla voidaan määritellä, kuinka syvälle karbonatisoituminen on edennyt ja peitepaksuusmittarilla voidaan paikantaa teräksien syvyydet. Tietokoneella pystymme myös mallintamaan, kuinka pahasti teräkset ovat ruostuneet ja mikä niiden ruosteisuusaste on. Pienillä korjaustoimilla voidaan hidastaa karbonatisoitumisen eteneminen ja estää pahempien vaurioiden synty, kun liikkeellä ollaan riittävän ajoissa. 

Rapatut julkisivut

Rapattuihin julkisivuihin teemme mm. maalityyppianalyysin, rapautumistutkimuksen ja  kovuustutkimuksen. Lisäksi toteutamme silmämääräisen katselmuksen sekä tarkistamme mahdollisten koristeiden ja kiinnikkeiden kunnon.

Rapattu pinta on huomattavasti huokoisempaa kuin betoni. Useimmiten rapattujen julkisivujen ongelmana on se, että ne on maalattu maalilla, joka ei läpäise vesihöyryä. Liian tiivis pinnoite alkaa rapauttaa julkisivua, kun rakenteen sisäpuolelta läpi tuleva kosteus jäätyy rappauksessa.

Puujulkisivut

Teemme kuntotutkimuksia myös puisiin julkisivuihin. Tällaisissa kohteissa tutkimuksiin kuuluu mm. maalianalyysi, kosteus- ja lahovaurioanalyysi ja tarvittaessa hometutkimukset.

Ota meihin yhteyttä, jos julkisivun kunto mietityttää

Julkisivun ja siten myös rakennuksen kunto pysyy hyvänä vuosikymmeniä, jos sen kuntoa seurataan ja tutkitaan säännöllisesti. Mitä aikaisemmassa vaiheessa orastaviin ongelmiin puututaan, sen pienemmillä ja edullisemmilla korjaustoimilla selvitään. Me toteutamme osana kuntotutkimusta myös hankesuunnittelun, joka kuvaa taloyhtiölle löytyneitä ongelmia, toteutusvaihtoehtoja ja niiden hintoja.

Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous julkisivun tai parvekkeiden kuntotutkimuksesta. Ammattilaisemme toimivat Turusta ja Forssasta käsin koko Etelä-Suomen alueella. Toteutamme tarvittaessa myös julkisivutöiden suunnittelun ja valvonnan. Kysy lisää!

Julkisivukonsultointi JK Oy tarjoaa luotettavat ja puolueettomat julkisivujen arvioinnit, kuntotutkimukset, korjaussuunnitelmat sekä kunnostustöiden valvonnan koko Etelä-Suomen alueella taloyhtiöiden tarpeisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Ota yhteyttä

02 233 0840
0400 611 110

instagram ikoni linkedin ikoni facebook ikoni

Turun toimisto

Kärsämäentie 35
20360 Turku

Forssan toimisto

Kartanonkatu 10
30100 Forssa

Helsingin toimisto

Ristikiventie 6
04300 Tuusula

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaus

FISE logo 30v logo

Copyright © 2024 Julkisivukonsultointi JK Oy